Bydlení v Moravském Karlově


Nabízíme pronájem bytu, zahrady a nebytových prostor, které jsou součástí velké venkovské usedlosti. Poměrně velký byt se nachází v prvním patře domu. Velká obytná kuchyň s kachlovými kamny, koupelna a dvě ložnice.
Všechny pokoje jsou vytápěny ústředním topením s napojením na plynový kotel, v obytné kuchyni je možné přitápět dřevem. Byt má vlastní plynoměr i elektroměr. Rozpočet na energie vychází měsíčně zhruba na 3700,-Kč, záleží na mírnosti a délce zimního období.
Voda je z vlastní vrtané studny hluboké 26 m. Je velmi kvalitní a vždy v dostatečném množství. Odpadní vody opouštějí dům přes vlastní čistírnu odpadních vod.


Na zahradě jsou obdělané záhony, staré ovocné stromy a desetiletá lípa.
Měsíční nájemné všech uvedených prostor činí 10 tisíc Kč. V ceně nejsou zahrnuty náklady na plyn a elektrickou energii.
Po dohodě můžeme sdílet větší stroje a nářadí, které nabízíme jako sousedskou podporu. Také nákup potravin z domácích nebo lokálních zdrojů.
Okolní lesy nabízejí ke sběru dostatek divokých plodin: borůvky, maliny, ostružiny... Stráně v okolí jsou plné mateřídoušky, jitrocele, kontryhelu a dalších léčivých bylinek. Zážitky s horami a soužití s přírodou bývají velmi uklidňující a naplňující, ale zároveň mohou být i frustrující, očekáváte-li, že se Vám přizpůsobí. Stále se učíme přijímat její proměny. Žijeme tu rádi už 20 let.


Jsme rodina Zdeněk(50), Helena(48) a děti Ondřej(20), Luboš a Jindra(17), Ludmila(11).
Za tu dobu jsme hodně pokročili v respektu a toleranci vůči druhým lidem, především díky společnému soužití dvou rodin. Svým myšlením inklinujeme více k přírodě a její ochraně, k soběstačnosti a rovnoprávnosti lidí vůbec, podle zásady „žij a nechej žít“.

Odkazy na fotky, videa, články:
https://zdenekhabarta.rajce.idnes.cz/Bydleni_v_Moravskem_Karlove/
https://zdenekhabarta.rajce.idnes.cz/Neco_z_historie/
https://www.youtube.com/channel/UC58lrF7302Vabml-y9tPrAA/videos?view_as=subscriber


Na Váš zájem a dotazy rád odpovím. Srdečně vás zveme k prohlídce.
Tel.: 777 815 909
Email: zdenekhabarta@seznam.cz
www.habartovi.cz
 

Fotogalerie bytu

 

Zdeněk

Někdy kluk, někdy chlap se srdcem. Bývalý pomocník strojvedoucího, misionář; nyní žijící z výsledků své obchodní činnosti. Celoživotní hledač radosti, kterou již ve svých letech začínám žít.

Helena

Keramiku jsem poznala, když mi bylo dvacet. Je to nádherné řemeslo, které mě k sobě přitáhlo ve chvíli, kdy jsem hledala své místo na světě. Práce s mokrou hlínou ve mě probouzí fantazii a lásku k přírodě.

Hledáte klidné a tvůrčí prostředí, odpočinek od ruchu velkoměsta a dovolenou v přírodě? Pak je ubytování v soukromí pro Vás to pravé. Naši keramickou dílnu s ubytováním doporučuje i partnerský portál MegaUbytko na stránkách ubytování Červená Voda. Najdete nás také v oblíbené sekci ubytování Jeseníky. Neváhejte a přijďte si k nám užít kreativní atmosféru a odpočinek v jednom. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Naše služby
Keramická dílna

Keramická dílna

Na hrnčířském kruhu vytváříme především hrnčířské zboží pro dům i zahradu. Máte-li svá osobitá přání, rádi vám vyjdeme vstříc.

Ubytování

Ubytování

Nabízíme k pronájmu malý byt, který je součástí staré venkovské usedlosti postavené německou rodinou na přelomu 18. a 19. století

Tvořivá setkání

Tvořivá setkání

V naší dílně vítáme všechny, kteří by si rádi vyzkoušeli práci s hlínou – modelování, točení na hrnčířském kruhu a relaxační tvoření.

Život v přírodě

Život v přírodě

Dům s velkou zahradou a lesem vám nabízí úzký kontakt s přírodou. Vyměňte každodenní spěch za malé zastavení a vnímejte přírodní rytmy.

Adresa

Zdeněk a Helena Habartovi
Moravský Karlov 103
Červená Voda 561 61

Kontakty

Zdeněk

zdenekhabarta@seznam.cz
tel. 777 815 909

Helena

habartovi@email.cz
tel. 773 206 793